Negresa de post cu gem

de mihasara in Mancaruri de post, 3 Dec 2014 | 14259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 căni de făină
  • 1 cană de zahăr
  • 100 ml ulei
  • 400 gr gem
  • 2 linguri de cacao
  • 1cana apă minerală
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • coajă rasă de la o portocală
  • scorţişoară
  • zahăr vanilat.
  • pt. sirop:
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nuca macinata-pentru ornat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu gem:

Punem apa minerala intr-un vas si adaugam zaharul.

Amestecam pana  se topeste zaharul.

Adaugam pe rand si celelalte ingrediente si se amesteca foarte bine dupa fiecare in parte.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.

Tinem la cuptor la foc mediu circa 40 de minute.

Punem pe foc ingredientele pentru sirop, iar cand incep sa se lege luam vasul de pe foc .

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, dupa care turnam deasupra ei siropul.

Presaram nuca macinata pe toata suprafata prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

pe 20.08 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa insiropata - de post