Negresa de post glazurata

de Isabel in Prajituri, 9 Dec 2013 | 7054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de nuci macinate
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1/2 cana ulei sau margarina topita
  • 30 g cacao
  • esenta dupa preferinta,eu am pus rom
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 borcan (300 g) gem de orice fel, eu am pus de prune
  • Glazura
  • 4 lg zahar
  • 4 lg apa
  • 2 lg cacao
  • 1 esenta rom
  • nuca macinata
  • zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post glazurata:

Intr-un vas se pune miezul de nuca, zaharul,apa si amestecam,adaugam praful de copt,esenta si uleiul(margarina topita)si amestecam,apoi faina amestecam bine sa nu ramana cocoloase si la final gemul si cacaoa si turnam compozitia inr-o tava unsa si tapetata ,o dam la cuptorul incalzit prealabil(180 C),pt.30 min.

Glazura;Inr-o craticioara punem zaharul si il topim la foc mic,pana se caramelizeaza usor,stingem cu apa,adaugam esenta si cacaoa si amestecam pana se omogenizeaza,daca e prea groasa se mai pune putina apa sau o lg de margarina,eu nu am pus.

Verificam cu o scobitoare negresa si daca nu se mai lipeste nimic de ea,o scoatem si o lasam 5 min sa se racoreasca si o portionam in tava apoi turnam glazura peste tot,adaugam si nuca macinata si pudram cu zahar vanilat.O acoperim cu un prosop pt 30 min apoi o scoatem pe o farfurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cel mai bun chec de post, cu gem si nuca de cocos