Nuci cu crema de ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Feb 2013 | 14836 vizualizari

 

M-am razbunat pe raceala facand nuci.Obositoare nucile astea,mai ales cat stai sa le ''parpalesti'' la foc.....

 

INGREDIENTE

  • Coji de nuci
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 plic amoniac
  • 1 pahar cu lapte
  • 250 g osanza sau margarina sau untura( am folosit osanza pe care o aveam topita)
  • faina cat cuprinde ( cca 700 g)
  • Crema
  • 1 pachet margarina rama sau unt
  • 200 g zahar farin
  • 200 g ciocolata
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu crema de ciocolata:

Cojile de nuci

Se amesteca ouale cu praful de sare se adauga osanza si se omogenizeaza,apoi un pahar cu lapte caldut si praful de amoniac. Se adauga faina si se framanta o coca densa. Am lasat la rece cca 1/2 ora coca, apoi am format bilute pe care le-am pus in forma si le-am copt.

Crema:

Margarina frecata bine cu zaharul pana devine o spuma. Ciocolata se topeste pe baie de abur si se toarna calduta peste spuma de margarina, se omogenizeaza bine, se adauga o fiola de esenta de rom. Se poate pune si nuca macinata, eu am renuntat ca nu ma mai tineau balamamlele sa sparg si nuci.

Fiecare jumatate de coaja se umple cu crema si se uneste cu alta jumatate de coaja se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sables (Fursecuri frantuzesti cu unt)