Cred că această reţetă se potriveşte foarte bine cu sărbătorile de iarnă.Pentru cojile de nuci am preluat reţeta Laviniei,mulţumesc draga mea.Pentru umplutură am preferat să fac o cremă cu nucă,mi s-a părut mai potrivită,Având în vedere ca am doar forme individuale pentru nuci,a fost un procedeu destul de migălos,mai ales că în aceste forme aluatul a crescut şi a trebuit sa le scobesc cât încă erau calde.
Pentru cojile de nuci avem nevoie de:
Pentru crema avem nevoie de:
Pentru cojile de nuci am mixat ouale cu zaharul,am adaugat apoi cate o lingura de lapte si de ulei,sarea,amoniacul stins cu zeama de lamâie,vanilia si faina.
Am adaugat faina pâna am obtinut un aluat destul de ferm care poate fi modelat.
Am pus aluatul la frigider o ora.
Dupa o ora,am taiat aluatul fâsii si am facut bilute pe care le-am pus în formele individuale,treaba tare migaloasa.
Le-am pus la cuptor la 180 de grade 10-15 minute.
Le-am scos si asa fierbinti le-am scobit mijlocul pentru a vaea loc pentru crema.
Pentru crema am mixat untul cu zaharul,apoi am pus restul ingredientelor.
Am umplut nucile si le-am lipit câte doua.
Le-am lasat pâna a doua zi sa se fragezeasca,apoi le-am pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă !!!!