Nuci umplute cu crema de vanilie

de Patty in Prajituri, 10 Mar 2016 | 13804 vizualizari

 

Amintiri... amintiri! Nu exista sarbatoare in copilarie sa nu le faca mama!

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
    • 2 oua;
    • 13 linguri de ulei;
    • 13 linguri de lapte;
    • 100 g zahar;
    • 1 lingura esenta de vanilie;
    • 1 plic de amoniu pentru prajituri;
    • 500 g faina alba;
    • un praf de sare;
    Pentru crema:
    • 500 g lapte;
    • 5 galbenusuri;
    • 100 g zahar;
    • 2-3 linguri de amidon
    • 1 pastaie de vanilie;
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de vanilie:

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat uleiul, laptele, amoniul stins si vanilia.

   Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Se lasa aluatul sa se odihneasca cam 30 de min.

   Se fac bilute mici de coca,se incinge bine forma si se pun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace instant.

   Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate.

Crema de vanilie:se amesteca intr-un castron galbenusurile cu amidonul si zaharul,apoi se toarna peste lapte si se fierbe pana devine crema.

   Se umplu nucile cu crema, se lipesc cate doua si apoi de pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]