Ochazuke (Somon cu orez in supa de ceai verde)

de Satisfyyourcravings in Somon, 8 Mai 2019 | 1320 vizualizari

 

 Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • 250 grame somon proaspat
  • 1/2 linguta sake
  • 2 lingurite sare
  • 8 lingurite ceai Sencha
  • 600 grame orez pentru sushi, gatit
  • seminte de susan
  • ghimbir taiat julienne
  • nori
  • wasabi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochazuke (Somon cu orez in supa de ceai verde):

Somonul se stropeste cu sake si se presara cu sare pe toate partile. Se lasa minim 5 ore la frigider, ideal peste noapte. 

Se usuca cu prosoape de hartie si se gateste pe un gratar fierbinte, 5 minute pe parte. 

Se adauga ceaiul intr-un ceainic impreuna cu 720 ml apa fierbinte. Se lasa 2 minute la infuzat. Ceaiul trebuie sa aiba o aroma mai intensa pentru acest preparat. 

Se aseaza orezul in boluri, impreuna cu somonul rupt in fasii. Se presara cu ghimbir, seminte de susan, foi de nori si wasabi. Se toarna ceaiul deasupra si se serveste imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochazuke (Somon cu orez in supa de ceai verde)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sushi wrap