MOD DE PREPARARE RETETA Ochiuri romanesti cu cascaval:
Pune intr-un vas , la fiert, 2 l apa cu putina sare si 3 linguri otet.
Intre timp pregateste in alt vas sosul Bechamel : Pune o lingura de unt la topit, adauga faina, omogenizeaza si caleste 2 minute.Adauga putin cate putin laptele rece amestecand incontinuu sa nu faca cololoase.Pune vasul inapoi pe foc si amesteca pana se ingroasa sosul.Potriveste gustul de sare si piper, opreste focul si lasa sosul deoparte.
Ouale se sparg pe rand intr-un bol si li se da drumul in apa care fierbe, avand grija sa nu cada unul peste altul. Se fierb 3 minute si apoi se scot si se aseaza intr-un vas termorezistent , uns cu unt.
Se aseaza fasii din pieptul de pui, se toarna sosul in care am amestecat in prealabil jumatate din cascaval, ras, se presara cascavalul ramas si putin marar verde, tocat.
Se da vasul in cuptorul preincalzit pana incepe sa prinda culoare aurie.
Se serveste cu rosii sau salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ochiuri romanesti cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.