Retete cu suflet
Dovlecelul spalat si curata de coaja il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare si adaugam sare.
Ii lasam sa se scurga de apa cel putin 30 min.
Intre timp curatam ardei de cotor si seminte, le spalam si le tocam marunt, procedam la fel cu ceapa.
Intr-un bol batem ouale cu sare si piper dupa gust, adaugam ardei si ceapa, batem pana ce se omogenizeaza.
Scurgem dovleceii bine de apa si adaugam peste oua, batem pana ce se omogenizeaza.
Intr-o tigaie antiaderenta incalzim bine uleiul si adaugam amestecul de oua (eu am impartit in 2)
Acoperim cu capac si lasam cca 3-5 min(verificam intr-un colt daca sa rumenit) asezam o farfurie deasupra tigaii si rasturnam.
Punem din nou omleta in tigaie si mai lasam cca 2- 3 min acoperita cu capac.
Rasturnam pe un platou si decoram cu branza si cu patrunjel.