Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am lasat in sita la scurs, acoperit, in frigider. Cand m-am trezit dovlecelul era deja scurs, deci a durat mai putin de 10 minute sa pregatesc micul dejun.
Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul intr-o tigaie antiaderenta si punem dovleceii rasi. Amestecam ocazional pana se inmoaie. Presaram deasupra telemeaua sfaramata(putem sa oprim putina pentru decor) Batem ouale intr-un castron impreuna cu piperul. Turnam ouale peste dovlecei si branza si acoperim cu un capac.Lasam 2-3 minute dupa care asezam o farfurie deasupra tigaii si rasturnam omleta. Punem din nou omleta in tigaie cu partea cealalta si o mai lasam 2-3 minute acoperita. Rasturnam omleta pe o farfurie si presaram deasupra branza oprita. Servim omleta imediat cu paine prajita.