Omletă irlandeză

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2012 | 7257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă,
  • 2 cartofi potriviți,
  • o legătură ceapă verde,
  • o cană și jumătate brânză Cheddar,
  • o linguriță sare,
  • 1/8 linguriță piper negru proaspăt măcinat,
  • o lingură unt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omletă irlandeză:

Cartofii se fierb în apă rece cu puțină sare. Se fierb cu tot cu coajă, deci trebuiesc spălați bine. Se fierb pentru 20 minute după care se lasă să se răcească. Se curăță de coajă și se zdrobesc. Amestecăm cartofii cu gălbenușurile, ceapa verde tocată mărunt, brânza Cheddar rasă. Condimentăm cu sare și piper.

Într-un castron separat, batem bine albușurile spumă, după care se adaugă la amestecul de cartofi și se amestecă ușor cu o spatulă.
Topim untul într-o tigaie care poate fi dată și la cuptor. Adăugăm omleta și lasăm la foc mic pe aragaz pentru 3-4 minute. Apoi se dă la cuptor (încălzit în prealabil la 200 grade C) pentru 20-25 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Se servește imediat. Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă irlandeză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]