Omleta taraneasca

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2015 | 3673 vizualizari

 

Am incercat de multe ori sa fac o omleta pe care s-o intorc intreaga, numai ca faceam intr-o tigaie care prindea si nu stiam secretul intoarcerii (si nici nu m-am gandit la el :))), pana cand mi-a zis mama sa ma folosesc de o farfurie.
Ei bine, in bucatarie daca nu stii anumite trucuri, nu te poti descurca.

 

INGREDIENTE

  • 100 g sunculita taraneasca afumata;
  • 50 g ardei kapia;
  • o ceapa verde;
  • 3 crengute de marar;
  • 3 oua;
  • 50 g cascaval Neaos de la Delaco;
  • 50 g branza de vaca;
  • o rosie cu forma alungita (50 g);
  • sare.
  • In plus:
  • o tigaie antiaderenta si ulei pentru ungerea acesteia.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta taraneasca:

Se taie sunculita in bucatele.

Se spala ardeiul si se taie felii lungi si subtiri.

Se spala ceapa si se taie rondele.

Toate aceste ingrediente se pun intr-o tigaie unsa cu ulei, la foc mic, se sara si se inabuse putin, acoperind tigaia cu un capac.

Intr-un castron se rad branza si cascavalul, se adauga ouale si mararul spalat si tocat marunt. Se pune sare si se amesteca.

Rosia se spala si se taie rondele.

Se pune compozitia din castron in tigaie, apoi se adauga rosiile si se pune capacul la loc, lasand asa pana cand se incheaga bine, apoi se intoarce omleta pe partea cealalta.

Se serveste calda.

TIPS-URI

1

Daca nu mai este suficient ulei in tigaie atunci cand adaugati compozitia cu oua, puteti sa mai adaugati o lingurita de ulei pentru ca omleta sa nu se prinda.

2

Omleta se intoarce cu ajutorul unei farfurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasucele cu cascaval si chimen