ORECCHIETTE CU ANGHINARE

de Panacris in Paste, 25 Oct 2015 | 4035 vizualizari

 

Orecchiette-le mi-au fost dăruite în urmă cu câteva luni bunneeee, direct de la Bari, Italia. Când le-am primit, mesajul a fost: aștept om rețetă faină cu pastele astea, ce-s specifice zonei ;) Între timp, am primit și ulei Affiorato de la Galantino, adică cel mai bun ulei de măsline, de la prima presă, tot din Bari ;) Așa că m-am pus la treabă ;) Sper că m-am conformat ;)
No, tot am încercat să probez anghinarea, nu prea mi-a reușit, de data asta am folosit conservată, mi-a plăcut. Așa că vă aduc o rețetă faină de paste cu legume interesante, pentru zilele de post ;)

 

INGREDIENTE

  • Paste Orecchiette de la Bari, Italia, cca. 250 g,
  • Inimă de anghinare conservată în ulei 1 borcan,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ulei de măsline Affiorato de la Galatino, Bari Italia, 2 linguri
  • Ardei gras 1 bucată,
  • Roșii cubulețe de la SunFood 1 conservă,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Frunze de salvie,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ORECCHIETTE CU ANGHINARE:

Pastele orecchiette colorate se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, semi acoperit. Între timp se pun la călit ceapa, ardeiul și inima de anghinare, în puțin ulei de măsline , se asezonează de sare și piper, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.  Spre final se adaugă cubulețele de roșii și se mai lasă la gătit cca. 10 minute, până se împletesc armonios toate gusturile ;) Pastele se așează pe o farfurie, apoi se adaugă amestecul de legume ;) Se presară parmesan ( am sărit etapa asta!) și se asezonează cu frunze de salvie ;) Simplu, chiar bun pentru zilele de post, fără parmezan ;) Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "ORECCHIETTE CU ANGHINARE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaetzle (taitei germani) cu ceapa caramelizata si sos de branza