Pe post de desert sau chiar mic dejun...
Special pentru draga mea Ioana!
Am spalat orezul si l-am pus la fiert: la o portie de orez trei de apa.
Merele le-am curatat de cotor si le-am pus la cuptor cu putin zahar pe deasupra. Le-am copt bine, pana s-au inmuiat destul de mult.
Dupa ce a fiert orezul am adaugat laptele, mai putin decat de obicei, pentru ca am vrut sa aiba o consistenta mai tare.
Am adaugat si un baton de scortisoara, esenta de rom si putin zahar, cat sa-l faca mai aromat.
La final, am aranjat 2 linguri de orez pe o farfurie, am decorat cu nuci coapte si sfaramate.
Merele coapte le-am folosit pentru un decor mai vesel. Am luat cu o lingurita pentru inghetata cate putin din fiecare mar si am format bilute pe care le-am asezat imprejurul orezului.
Am pus o biluta de mar pe post de mot si am presarat zahar pe deasupra.
Pofta buna!
1
puteti adauga un sos dulce peste orez sau putina dulceata.