Orez de post

de alice_ciobanu in Mancaruri de post, 11 Ian 2013 | 4245 vizualizari

 

Pentru astazi doar ceva usor si ... de post. Foarte simplu si mai ales foarte gustos. Nu am avut mult timp pentru ceva papica mai studiata, mai complicata... in ultima vreme ceasul meu e tare dramuit. Iar timpul, ah! timpul nu-mi mai ajunge.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita tumeric
  • masline
  • apa
  • sare, piper, o frunza de dafin
  • o lingurita de Mirodenia (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez de post:

Simplu: Intr-un ceaun puneti uleiul si cand e incins turnati orezul. Amestecati un minut dupa care stingeti cu apa rece. Doua masuri de apa pentru o masura de orez, cam asa era nu? :)) Lasati la foc mic, acoperit cu un capac, pana ce orezul se umfla. Adaugati frunza de dafin, piper, sare dupa gust, tumeric pentru culoare si lasati pana ce orezul e fiert. La final adaugati maslinele si trageti de pe foc si acoperiti cu un capac pana ce se absoarbe apa si orezul infloreste. 

Seriviti cald, ca atare sau ....ca garnitura la carnita, asta cand nu e post. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa