Ostropel de fasole verde

de -Licurici- in Mancaruri de post, 28 Iul 2017 | 11789 vizualizari

 

O mancare tare gustoasa, care se prepara rapid si merge perfect vara. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole verde
  • 3 cepe mici
  • 2 capatani mici de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • sare
  • patrunjel.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de fasole verde:

Se pune apa la fiert.

Intre timp, se spala fasolea, se curata de capete si se rupe in doua.

Se pune fasolea in apa clocotita si se lasa sa fiarba, pana se inmoaie.

Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2 linguri de ulei cu apa, apoi se adauga fasolea, sare si putina apa.

Intr-un castron, se prepara usturoiul pisat cu sare si o lingura de otet, apoi se adauga peste fasole.

Se gusta. Daca este nevoie, se mai aduga sare sau otet.

La final, se adauga patrunjel tocat.

TIPS-URI

1

 Usturoi se pune dupa gust, eu am folosit usturoi de la tara si imi place mai mult. Daca se opteaza pentru cel cumparat (mare), se pune mai putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu ciuperci si sos de legume la cuptor