Oua colorate de Paste

de Florin A in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2016 | 3295 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 20 de oua proaspete
  • vopsea de oua - diverse culori
  • 100 ml otet de 9 grade
  • doua linguri cu sare grunjoasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua colorate de Paste:

Oaule se degreseaza cu detergent si apa calda.

Se asaza intr-o cratita intinsa si se adauga apa rece atat cat sa le acopere si sarea grunjoasa.

Se fierb la foc mic, penrtu a evita craparea.

Separat se pune la fiert apa pentru colorare.

In vase micute (de preferat de inox) se adauga apa fierbinte, 10 ml otet si vopseaua de oua. In aceasta se scufunda ouale (fierbinti) si se tin cateva minute, pana prind nuanta dorita.

Se procedeaza la fel pentru fiecare culoare in parte.

Dupa ce se scot din vopsea, se sterg usor de apa si se ung cu ulei de masline.

Se asaza pe un servet uscat si curat, pentru a le lasa sa se raceasca.

TIPS-URI

1

Pentru o nuanta intensa si uniforma se aleg oua albe, fara pete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua colorate de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]