Oua de ciocolata si cocos

de Miha in Dulciuri, 6 Apr 2010 | 9661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • 1 lingura frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de ciocolata si cocos:

Dupa acelasi principiu dupa care am facut bomboanele iubarete :)) am facut si aceste oute de Paste. Pentru forme am folosit "coji" de la ouale Kinder adunate de-a lungul vremii. :))

Ciocolata se topeste la microunde, dupa care se toarna in forme. Cu ajutorul unui penson o intindem pe toata suprafata formei. Se dau formele la congelator pana se intareste ciocolata foarte bine.

Intre timp pregatim umplutura de cocos:

Amestecam la robotul de bucatarie laptele praf cu zaharul pudra,nuca de cocos,untul moale si la sfarsit frisca lichida.

Daca iese prea vascoasa compozitia,mai puteti adauga 1 lingura frisca lichida.

Umplem ouale cu compozitia de cocos si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste foarte bine.

Se scot din forme ( eu le-am taiat. Le-am sacrificat, pana la anu' poate mai adun vreo cateva :)) ) si se pastreaza la rece.

Din compozitia ramasa se modeleaza bile ce se tavalesc din abundenta prin nuca de cocos, obtinand astfel niste delicioase bomboane Raffaello. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pavlova