Va propun sa incercati in fiecare zi ceva inedit, ceva care iti incanta atat privirea cat si papilele gustative. Acestea fiind zise va invit sa incercati aceasta reteta de mic dejun, care pe cat de ingenioasa pare, pe atat de simpla este de facut.
Din cele 8 felii de paine, se iau 4 din ele, indepartandu-le miezul, astfel obtinem 4 "rame" din paine. Se ung feliile de paine cu unt. Montarea "sandwich-ului" se face astfel: o felie de paine intreaga (unsa in prealabil cu unt) peste care se aseaza "rama" de paine, punand astfel in golul obtinut oul. Se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza in tava de cuptor.
Se coace in cuptorul incins in prealabil la 150 de grade C, pentru 15 minute (sau pana considerati ca oul este facut).
Cartofii se curata de coaja si se spala bine. Se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert ptr cca. 10 min. Putem alege sa taiem inainte cartofii sau sa-i punem intregi la fiert. (eu i-am taiat inainte). Dupa ce i-am fiert cat este necesar, ii scurgem de apa si-i asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se asezoneaza cartofii cu sare si piper, se pun cele 2 crengute de cimbru si uleiul de masline. Se da la cuptor pana capata o culoare frumoasa aurie. Patrunjelul se toaca marunt si se presara peste cartofii scosi din cuptor.
1
Se poate adauga peste "sandwich-ul" de ou cascaval razuit