Pachetele cu telemea coapte pe plita

de iry-gabriela in Dulciuri, 18 Feb 2012 | 3600 vizualizari

 

....nu as vrea sa va duc in eruare ,dar aluatul si compozitia de branza este aceeasi ca la reteta de poale-n brau cu telemea,chiar identica,pentru ca am vrut sa modific un pic forma si modul de preparare . va sfatesc din inima sa alegeti varianta pachetelelor ,nu pentru ca le-am facut eu ci doar ca, consider ca sunt mai gustoase si inca un lucru....mananci si nu te mai opresti.......am sa trec facultativ ingrendientele,dar am sa le trec la jumatete si va ies c-am 6-8 pachetele......

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 500g faina,
  • 150ml lapte,
  • 2 cartofi albi,
  • o lingura zahar pudra+o lingurita zahar tos,
  • un ou,
  • 1/2 cub drojdie,
  • un plic zahar vanilat si coarja de portocala sau de mandarina sau de lamaie dupa preferinta.   

pentru compozitia de branza:

  • 200 g de telemea de oi,
  • 2 oua,
  • 2 linguri de zahar tos,
  • esenta de rom si un plic de zahar vanilat bourbon.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu telemea coapte pe plita:

din ingrendientele pentru aluat formam o coca elastica ,pe care o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul .    

separat amestecam ingrendientele pentru amestecul de branza .    

dupa ce a crescut aluatul ,rupem bucati din aluat ,pe care le intindem pe o planseta daca se poate sa fie patrate.   

in mijloc adaugam 2 linguri din compozitia de branza si apoi unim capetele ,2 cate 2,formand un pachetel care apoi il mai intindem deasupra un pic cu un sucitor.    

se pune pe aragaz o tava de copt ardei care se incinge bine .

dupa ce tava s-a incins asezam pachetelul si il lasam sa se coaca la foc mic pe aragaz,avand grija sa il intoarcem de mai multe ori pentru a se coace bine si pentru a nu se arde.  

se serveste cald cu lapte batut!             

TIPS-URI

1

am folosit cartofi in aluat pentru ca da un gust dulceag aluatului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu telemea coapte pe plita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

19.02.2012, 17:08

imi plac

iry-gabriela 1

19.02.2012, 19:14

sunt fff bune pe cuvant

mirela0911 1

19.02.2012, 21:40

Excelente!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)