Pachetele cu urda si stafide

de mirela0911 in Dulciuri, 2 Sep 2015 | 3935 vizualizari

 

Am primit o urda tare buna si m-am gandit sa fac aceste pachetele, foarte bune langa o cafeluta sau gustare la servici!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 1 kg faina
  • un praf de sare
  • 40 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 2-3 lg zahar
  • 60 g unt
  • 2-3 lg ulei
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 600 g urda
  • 1 ou
  • 4-5 lg iaurt gras
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide

Pt. uns:

  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu urda si stafide:

Aluatul: Se pregateste maiaua cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca toate apoi se lasa sa creasca.

Intr-un bol incapator se cerne faina, se adauga sarea, cele doua oua batute bine, untul topit, uleiul si coaja de lamaie. Se toarna maiaua, apoi in acelasi vas se pune laptele si zaharul, se incalzeste putin cat sa se topeasca acesta apoi se toarna peste faina. Se amesteca ingredientele bine, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta aluatul. Daca mai este necesar se mai adauga lapte caldut.

Se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios care se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Urda se zdrobeste cu ajutorul unei furculite, se adauga iaurtul gras, oul, zaharul, zaharul vanilat si stafidele. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se obtine o compozitie mai moale. 

Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde pe masa de lucru in foaie dreptunghiulara si cu o grosime de cca 2-3 mm. Se taie aluatul in patratele de dimensiuni 10x10. Se ia din umplutura cate o lingura si se aseaza pe mijlocul fiecarui patratel. Se indoaie colturile opuse si se unesc pe mijloc. Se ung deasupra cu oul batut bine cu un plic de zahar vanilat, se lasa aproximativ 15 minute sa mai creasca dupa care se dau la cuptor la 180 de grade pt cca 35-40 minute. Cand sunt rumene si frumoase sunt gata. La fel se procedeaza si cu restul aluatului.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de lapte din aluat difera in functie de calitatea fainii.

2

La umplutura, se poate adauga putin lapte pentru a mai inmuia urda.

3

Se poate inlocui urda cu branza dulce de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca mea