Paella cu creveti si chorizo

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 13 Mai 2020 | 2713 vizualizari

 

    Imediat ce am zarit crevetii uriasi, i-am si vizualizat intr-o paella. Chorizo aveam, orez potrivit -da, boia afumata -da, sofran bun asisdera. Deci sa purcedem la treaba.
Multumesc celor ce ma iubesc si-mi aduc suveniruri culinare. De data aceasta am primit de la verisoare sofran din Spania.
Atat de frumoasa mi-a iesit aceasta paella, de-mi vine sa-i pun poza in rama :D

 

INGREDIENTE

  • 400 gr creveti uriasi
  • 200 gr chorizo picant
  • 400 gr orez arborio
  • 150 fasole verde fiarta
  • 150 mazare verde fiarta
  • 100 ml ulei
  • 6 catei usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 rosie mare
  • 1 lingurita boia rosie afumata
  • 2 piscaturi [ cat se ia intre degete ] de sofran
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lamaie
  • 2 l fond-zeama de legume cu carne
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu creveti si chorizo:

  1.  Sofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda.
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele.
  3. Adaugati ardeiul rosu taiat marunt si cel verde taiat rondele.
  4. Puneti orezul si boiaua. Amestecati. Tot acum ajunge in tigaie rosia taiata marunt.
  5. Adaugati zeama de carne si legume si lapa cu sofran. Sarati.
  6. Foarte rapid orezul va absorbi zeama si se va patrunde. Dureaza maximum 10 minute.
  7. Puneti mazarea si fasolea verde.
  8. Daca este nevoie mai turnati putina zeama de carne cu legume.
  9. Distribuiti in tigaie crevetii spalati cu apa rece. 
  10. Puneti capacul peste tigaie ca sa prepare mai mult la abur crevetii.
  11. Dupa cateva minute se ia capacul si se decoreaza paella cu patrunjel verde tocat si felii de lamaie.
  12.  Am o obtinut o paella uriasa care poate hrani 6-8 persoane.

       Pofta mare !

TIPS-URI

1

Boiaua afumata este un sortiment de boia des intalnit in retetele spaniole.

2

Orezul cel mai indicat pentru paella este cel cu bob rotund care absoarbe rapid si mai bine lichidul, spaniolii ii spun bomba.

3

Daca nu aveti din acesta, se poate folosi orezul arborio, cel pentru rizoto.

4

Un ingredient nelipsit in paella este sofranul.

5

Folositi cea mai mare tigaie ce o aveti in gospodarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti si chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare si iepure