Pe romaneste, turta dulce! :)) Un pic mai condimentata :D
Aluatul:
Mierea, zaharul si apa se pun pe foc potrivit, iar cand zaharul e topit adaugam margarina. Cand si aceasta s-a topit, luam vasul de pe foc si lasam putin la racit.
Intre timp amestecam bine faina (doar 700gr), condimentele, sarea si nuca.
Mixam ouale in lichide, apoi adaugam faina, putin cate putin.
!!! Incepeti cu 700gr faina, iar cand framantati mai adaugati pentru a ajunge la un aluat nelipicios, dar totusi nu prea tare. Mie mi-a trebuit totusi tot kgmul de faina.
Aluatul se intinde in foaie de cca 0.5cm grosime pe o suprafata presarata cu faina si se taie cu ce forme vrem. Formele se pun in tava tapetata, iar tava se tine in cuptor cca 20-25min, pana se rumenesc bine.
Dupa ce stau 5min in tava, turtele se muta.
Royal Icing:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final sucul de lamaie.
Impartim in castronele mici si coloram cum ne taie capul :P
Cu un posh/folie pentru dosar cu un colt taiat :P, se orneaza turtele.
1
Pentru a umple toata suprafata cu glazura, cel mai bine e sa delimitam marginile mai intai, apoi sa lasam sa se usuce si de-abia dupa aceea sa umplem, ca sa nu se reverse :))
2
Turtele au nevoie de vreo 2-3 ore sa se intareasca glazura.