Paine alba Amish

de RuxyRux in Piine, 12 Feb 2011 | 6304 vizualizari

 

O paine de casa exceptionala...

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti apa calda( 400 ml)  
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 1 lingurita si jumatate de drojdie uscata
  • 1/4 ceasca ulei( eu am pus de masline)
  • 4 cesti si jumatate de faina ( am sa pun in imagine si ceasca)      
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba Amish:

1. In vasul de framantat dizolvam zaharul in apa calduta, apoi amestecam bine si drojdia.

2. Adaugam uleiul si sarea si apoi faina cana cu cana, framantand sa se incorporeze bine. Nu punem cana urmatoare de faina pana nu am incorporat bine pe cealalta.  Dupa ce framantam aluatul il punem la crescut intr-un loc caldut o ora sau pana isi dubleaza volumul.

3. Luam aluatul, il mai framantam cateva minute, apoi il impartim in doua. Il asezam in doua tavi ( de cozonac), tapetate cu foaie de copt si-l lasam sa mai creasca acoperit cu un servet pana ajunge in marginea tavii( peste 30 de min) la loc caldut.

4. Coacem painea la cuptorul incins in prealabil la 175 grade pentru 30 de minute.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba Amish" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

RuxyRux 1

14.02.2011, 07:20

Tania, Miuta va multumesc

MotanLaOale 1

14.02.2011, 08:10

buna buna

RuxyRux 1

14.02.2011, 08:26

S-a terminat si facem alta Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]