Paine alba de casa

de RuxyRux in Piine, 10 Oct 2012 | 14277 vizualizari

 

Nu am mai preparat de ceva vreme... s-a racorit afara destul de bine, asa ca a venit timpul painii de casa cu miros si gust irezistibil!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 2 oua maricele
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 400 ml apa calduta
  • 150 ml iaurt( unul mic)
  • 2 lingurite si jumatate de sare de mare
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba de casa:

Se cerne faina, se face in mijloc o gropita unde vom pune drojdia lichefiata in prealabil cu 10m ml apa( din total) si o lingura de zahar brun.

Pe margine se pune sarea si ouale Se adauga iaurtul, apa calduta treptat si se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine si devine elastic si usor manevrabil.

Lasam la crescut dupa ce il crestam adanc in forma de cruce cu un cutit. Se pune la loc caldut o ora pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut aluatul, il pliem de trei ori apoi il asezam in forma pregatita( la alegere) Daca punem in tava de cozonac si aceasta este mai mica vom face doua paini.

Ungem cu galbenus si mai lasam la crescut inca o jumatate de ora.

Coacem pentru 45-50 de minute la 200 de grade daca facem o paine mare iar daca facem doua paini pentru 30 sau 35 de minute.

Scoatem painea pe un gratar la racit si o taiem numai dupa ce este rece complet.

Painea de casa dupa parerea mea nu se compara cu nimic din comert...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii