Paine aperitiv

de sabiradu in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2011 | 6090 vizualizari

 

Am preparat o reteta de piine aperitiv foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita busuioc
  • verdeturi italiene Kotanyi
  • piper mozaic
  • 200 g cascaval
  • 200 g salam
  • 100 g ardei gras rosu si verde
  • 1 pliculet drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 cana apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine aperitiv:

Punem faina intr-un lighean ,adaugam drojdia ,sarea ,zaharul si putina apa.

Lasam 5 minute sa se dospeasca putin apoi adaugam condimentele (busuiocul,chimenul ,verdeturile si piper daca va place ), oul si untul si framantam bine un aluat nelipicios.

Punem apa in functie de cat cere faina ,mie mi-a mai ramas putina in cana.

Lasam la dospit la cald si abur daca se poate.

Cand si-a dublat volumul, intindem aluatul, taiem 3 fasii si punem pe una salam cubulete, pe cealalta cascavalul si pe a treia ardeiul gras.

Rasucim aluatul si apoi il impletim. Punem in tava si mai lasam la crescut cca 20 minute.

Dam la cuptor pana se rumeneste putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine umplută