Pâinea de casă e cea mai bună. Am pregătit de data aceasta o pâine cu iaurt, bere (fără alcool, că așa s-a nimerit), semințe de floarea soarelui, susan, in și mac.
Se fărâmă drojdia cu o furculiță, se toarnă apa călduță peste ea, amestecându-le, să se omogenizeze. Se adaugă berea, iaurtul și făină 550 cât cuprinde, amestecând bine. Sarea se adaugă odată cu făina. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină și se frământă, până se obţine un aluat, pufos, ușor moale. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut o oră.
Se împarte aluatul în 9 bucăți mici, se rulează, lungindu-le cu dosul palmelor și se împletesc câte 4, se așază într-o tavă pregătită cu foaie de copt, iar a noua bucată de aluat se așază în mijloc și se crestează sub formă de spice.
Se mai lasă la crescut cam 30 de minute.
Se unge pâinea cu apă, se presară semințe, după gust, se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic aprox 50 de minute (sau până consideraţi că e bine coaptă, în funcţie de cuptorul vostru). În cuptor se introduce o altă tavă cu 300 ml apă, pentru ca aburii să frăgezească coaja pâinii. După aprox 15 minute, se îndepărtează acea tavă cu apă, pentru ca pâinea să se rumenească ușor.
Timp de pregătire: 1h 40min
Timp de coacere: 50 min
Porţii: 4
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/03/paine-coronita-cu-iaurt-bere-si-seminte.html