Ce poate fi mai bun decat o paine de casa, mai ales cand se face usor si rapid.Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda care iti invaluie casa .
Am facut-o si pe asta!
Mereu am spus ca nu am sa mananc decat paine cu seminte...dar nu multe.Curiozitatea m-a impins sa fac aceasta minunata painica moale si pufoasa si credeti-ma ca nu regret...
Baconul il taiem subtire si il prajim intr-o lingurita de unt.Cand e gata il scoatem pe un servetel absorbant.
Cascavalul il taiem cubulete mici.
Punem in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: apa, sare, untul taiat marunt, faina, drojdia , zaharul si deasupra ierburile si condimentele aromate.
Programam masina pentru framantat si dospit( Dough) si o lasam sa-si faca programul.
La semnalul sonor adaugam baconul prajit, cascavalul si semintele si lasam masina sa-si faca programul.
Cand acesta s-a terminat scoatem aluatul pe un blat presarat cu faina si il facem sul.
Intr-o forma rotunda unsa cu unt presaram putina faina si asezam sulul de paine.
Cuptorul il incalzim la 160 de grade si introducem painea dupa ce am uns-o cu galbenusurile batute bine.
Sasam sa se coaca aproximativ o ora.
Scoatem forma din cuptor si lasam painea sa se raceasca in ea 10-15 minute, apoi o scoatem din forma si o putem felia.
Pofta mare !
1
Linga un pahar cu lapte cald sau linga un ceai cu lamaie, merge excelent.