Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)

de Toamna07 in Piine, 7 Oct 2013 | 4169 vizualizari

 

Am copt paine in casa de nenumarate ori,dar nicio reteta nu mi-a placut mai mult decat asta.
Trebuie sa va o impartasesc, pentru ca si dvs. sa va puteti bucura de cea mai pufoasa paine si mai facila modalitate de a o coace.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o paine de 1 kg :

  • 400 g faina pentru paine
  • 100 g faina graham
  • 100 g fulgi de secara
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingura de miere
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt):

Se rastoarna fainurile intr-un bol si se amesteca cu drojdia si sarea.
Se adauga apa ,uleiul si mierea . Se amesteca pana se obtine un aluat moale.Adaugam fulgii de secara.
Rasturnam aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantam 10 minute.Merita sa alocati atata timp, deoarece eforturile va vor fi rasplatite cu o paine pufoasa !:)
! Sa nu mai adaugati faina : un aluat umed este mai bun decat unul uscat,care,prin coacere,va dobandi o textura dura;asa ca daca va displace ca aluatul se lipeste de maini ,ungeti-l cu un strop de ulei.
Rasturnam aluatul transpirat :) intr-o tava mare de cozonac,unsa cu ulei si se acopera cu folie alimentara.O dam intr-un loc calduros,pana ce aluatul umple forma,cam una-doua ore.
Se desopera tava si se coace painea la cuptor preincalzit la 200 de grade - 35-40 de minute pana ce prinde o culoare aurie.
Daca o ciocanim si suna a gol,este coapta !

Pofta buna la paine calda si sanatoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina graham si fulgi de secara (usor de copt)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

08.10.2013, 09:59

Cea mai buna painica este cea de casa!

Steffy 1

13.10.2013, 19:47

Trebuie sa o incerc, arata foarte bine!

Toamna07 1

14.10.2013, 17:36

PUPICI SI MULTE MULTUMIRI !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Patrate cu fulgi de ovaz