Paine cu lapte

de RuxyRux in Piine, 13 Noi 2010 | 4470 vizualizari

 

O paine pufoasa cu gust de lapte dulce, care chiar nu are cum sa nu-ti placa...o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 280 ml lapte
  • 130 ml apa
  • 2 linguri unt
  • 675 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita si jumatate drojdie uscata( sau un cubulet proaspata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Se incalzeste intr-un ibric laptele, se adauga apa si apoi untul, nu se lasa mult, atunci cand folosim amestecul sa fie caldut spre rece. Turnam in vasul de facut paine . Adaugam faina pana acoperim lichidul, punem sarea pe margini, zaharul in centru si drojdia peste zahar.

Framantam zece minute si lasam apoi la crescut, pana isi dubleaza volumul.
Formam painica, o crestam in semn de cruce cu coada unei linguri de lemn, o ungem cu putin lapte presaram faina si o bagam la cuptorul deja incins la 220 grade pentru o jumatate de ora...si pofta mare!
( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

RuxyRux 1

19.01.2011, 19:00

Cu toata dragostea Mela Ma bucur ca ai probat-o

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 21:53

chiar asa cum sa nu-mi placa?

DIANA B 1

07.03.2011, 11:54

Oare cum de mi-a scapat aceasta painica deosebita ?!?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa