Paine cu lapte

de divainbucatarie in Piine, 20 Mar 2011 | 4302 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 310 g lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura unt topit
  • 1 ou pentru uns
  • seminte mac pentru topping
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Pentru inceput amestecam zaharul cu drojdia si 10 ml de lapte. Le vom lasa la dospit 10 minute.
Intre timp amestecam faina cu sare, ulei si laptele caldut. Cand maiaua a crescut cat sa dea afara din cana o turnam peste aluat si framantam aluatul 2-3 minute, apoi il lasam sa creasca intr-un loc cald.Dupa 30-40 de minute, luam aluatul crescut si il impartim in 3 bucati pe care le modelam intre maini ca niste rulouri pe care le vom impleti.

Punem painea in tava si o lasam sa se mai odihneasca inca 10 minute inainte sa o punem la cuptor. Ungem cu ou si presaram seminte. Vom coace painea pe programul de paine al cuptorului electric sau la 180°C timp de 45-50 de minte, pana prinde culoare maro deschis.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia