Paine cu morcovi

de mimmi in Piine, 2 Mai 2012 | 5383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 400 g faina alba,
  • 100 g faina de secara,
  • 350 ml apa calduta,
  • 10 g drojdie uscata ,
  • 1lingurita zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 100 g morcov ras,
  • seminte de chimen
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu morcovi:

Drojdia se amesteca cu 1 lingurita zahar si 50 ml apa calduta, se lasa deoparte 5 minute. Cernem faina intr-un bol, in mijloc turnam maiaua, pe margine punem morcovii rasi, sarea si framantam aluatul cu restul de apa. Rezulta un aluat moale, pe care il lasam la dospit 40 de minute.

Dupa 40 de minute, pe masa infainata formam 2 franzelute sau  o paine rotunda, pe care le punem in forme unse cu ulei si tapetate cu faina. Le mai lasam la dospit inca cca 40 de minute, pana isi dubleaza volumul. Presaram seminte de chimen si dam tavile la cuptor, la foc mic pentru cca 50 de minute, pana se rumenesc frumos. !

Cand le scoatem din cuptor le stropim cu putina apa si le lasam la racit sub un prosop curat.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu rosii cherry si rozmarin