Paine cu orez

de RuxyRux in Piine, 30 Noi 2010 | 13400 vizualizari

 

O paine delicioasa moale, cu o textura deosebita ....

 

INGREDIENTE

  • 280 ml apa
  • 575 gr faina
  • 200 gr orez
  • 30 ml lapte
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura zahar
  • 20 gr unt
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu orez:

Puneti faina in vasul de paine, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul. Adaugati si orezul fiert scurs si bine racit. Framantati aluatul care o sa vapara lipicios la inceput si pentru asta este foarte probabil sa mai aveti nevoie de faina...vazand si facand. Framantati in jur de 10 minute si lasati o ora la crescut sau pana isi dubleaza volumul la loc cald.

Tapetati cu hartie o forma de cozonac( paine) si rupeti aluatul in sase parti egale.

Modelati fiecare bucata in forma de painica mica lunguiata de aprox 13 cm lungime.

Asezati cele sase painici una langa alta pe latime in tava pregatita.

Mai lasati sa creasca pana aluatul ajunge in margineaza de sus a tavii .

Preincalziti cuptorul la 200 grade si coaceti 30 de minute sau pana se rumeneste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]