Paine cu usturoi

de adry88 in Piine, 1 Mar 2013 | 4483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingura sare
  • 3 catei usturoi
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • mac si susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu usturoi:

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut si lasam deoparte 5 minute

Faina o amestecam cu sarea, facem o gura in mijloc, adaugam ouale batute, usturoiul pisat si drojdia, untul moale si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Framantam pana rezulta un aluat care nu se va lipi de maini, acoperim si lasam intr-un loc calduros cca 1 ora,

Dupa ce a crescut, framantam coca putin, dupa care am impartit in 2 bucati egale si le-am impletit,

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si mai lasam la dospit 15 minute

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu lapte si deasupra preseram mac si susan

Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]