Paine de casa

de Dana_Retetegg in Piine, 6 Mai 2012 | 4558 vizualizari

 

Pentru ca ne tot avertizeaza la tv ca si painea e plina de e-uri nocive, am decis sa fiu harnicuta si sa incep usor, usor sa fac paine de casa. Nu se face greu deloc, mai ales ca eu mi-am adaptat reteta astfel incat sa-mi fie cat mai usor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 40 g drojdie,
  • 450 ml lapte,
  • 2 linguri de ulei,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 galbenus de ou,
  • seminte de susan si in.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator.  

Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia.  

Le-am adaugat peste faina, am pus sare si ulei.  

Am framantat timp de cateva minute aluatul, apoi l-am pus la dospit 1 ora intr-un loc mai cald.  

Cand s-a dospit l-am impartit in 2 bucati egale. Le-am modelat de forma lunga si aprox egala. Am impletit (ma rog, in stilul meu) si am pus in tava pe hartie de copt.  

Am mai lasat 10 -15 min sa creasca si in tava, am uns cu galbenus si am pus semintele.  

Am bagat painica in cuptorul preincalzit si am lasat-o la foc mediu spre mic 45 de minute.  

In functie de cuptor o lasati pana cand face crusta crocanta, sau daca va place mai putin crocanta o lasati mai putin.  

Mie mi-a crescut mai mare decat cozonacii, imi era teama ca o sa cada din tava :)) A iesit rumena si crocanta in exterior, pufoasa in interior si putin dulceaga de la zahar. O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii