Am un surplus de fainab si ca sa nu se invecheasca m-am apucat sa fac paine. A iesit o painica atat de buna, mereu imi aminteste de anii copilariei cand faceam paine la 13 ani in test (tava rotunda cu picioare) si atat o framantam ca atunci cand trebuia sa o scot din cuptor abia o scoteam cat crestea de bine. O bunatate painica noastra cea de toate zilele da-ne-o noua Doamne in fiecare zi. Amin!
Am pus faina intr-un castron, am adaugat sarea, zaharul si drojdia proaspata si am facut o maia cu apa calda pe care am acoperit-o si am lasat-o sa creasca 10 minute. Apoi se framanta bine adaugand dupa caz apa, daca mai este necesar ( depinde de faina) Catre final se adauga uleiul, se mai framanta putin (este bine framantat cand mainile raman curate) Se acopera si se lasa sa creasca la un loc mai cald (sa nu stea in curent este important)
Apoi am pregatit doua tavi de chec, le-am uns. Dupa ce aluatul a crescut bine se imparte in doua, se modeleaza si se aseaza in tavile de chec, lasand inca 10 minute sa creasca. Apoi introducem tavile in cuptorul incins din timp la 180 grade si lasam pentru cca 1 ora. Cand painica este bine rumenita o scoatem si cu o oensula de silicon o udam cu putina apa (sa se inmoaie coaja)
Sa va fie de folos.
1
Nu pot sa zic altceva decat ca-i multumesc la Dumnezeu pentru fiecare bucatica pe care ne-o da la masa
2
Este o painica buna si satioasa si tine si mult mai mult decat cea din comert.