Paine de casa a la Jamie

de La Ancuta in Piine, 7 Apr 2011 | 5617 vizualizari

 

Inca o minunatie de paine marca Ruxy. Painica asta si-a primit deja un loc in topul painilor facute de mine. Este pufoasa si foarte, foarte buna. Multumesc mult draga Ruxy :-*

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina (eu am folosit tip 650)
  • 625 ml apa calduta
  • 30 g drojdie proaspata sau 21 g drojdie uscata (eu am folosit proaspata)
  • 30 g miere
  • 30 g sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa a la Jamie:

Dizolvam mierea si drojdia in jumatate din cantitatea de apa.

Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in gropita formata turnam apa si drojdia dizolvata. Amestecam pana se omogenizeaza apoi framantam un aluat mai moale. Daca mai este nevoie se mai poate adauga apa.

Framantam aluatul 5 minute apoi acoperim si lasam loc caldut pana isi dubleaza volumul (~40-60 minute).

Dupa a crescut mai framantam timp de un minut. Dam painii forma dorita si acoperim. Lasam sa creasca pentru a doua oara pana isi dubleaza volumul. Eu am pus aluatul in tava rotunda.

Dupa ce a crescut crestam painea si o coacem 30 de minute in cuptorul incins la 200 de grade.

Se scoate paine din tava si se lasa pe un gratar pana la racirea completa.

Merita incercata, este o paine delicioasa :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa a la Jamie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan