Paine de casa aromata

de Valclaudia in Piine, 20 Noi 2014 | 5767 vizualizari

 

o bunatate de paine

 

INGREDIENTE

  • 350 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 lingura verdeturi uscate (dupa preferinta si gust)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa aromata:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine drojdia lichida.

Adaugam apa calduta,semintele de susan, verdeata uscata si faina si framantam un aluat elastic. La final adaugam uleiul si acoperim aluatul cu un prosop uscat.

Lasam aluatul o ora la dospit.

Dupa ce aluatul a dospit il framantam 2-3 minute pe masa de lucru infainata, apoi asezam aluatul in tava sau intr-o forma termorezistenta,il mai lasam 30 minute la dospit in loc ferit de curenti.

Preincalzim intre timp cuptorul la 180 grade.

Crestam aluatul cu un cutit ascutit si dam painica la cuptor pentru 35-40 minute.

Coacem painea folosind functia de coacere cu ventilatie si asezam pe tot parcursul coacerii un vas cu apa la ultimul nivel al cuptorului.

Scoatem painea rumenita din cuptor, o acoperim cu un servet de bucatarie pana se raceste, apoi putem servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa aromata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin