Paine de casa cu lapte (impletita)

de stefy_a in Piine, 30 Oct 2016 | 8385 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr faina
  • - 200 ml lapte
  • - 50 g unt/margarina
  • - un ou mare
  • - 2 lingurite zahar
  • - o lingurita sare
  • - 1 plic drojdie uscata
  • - mac, susan optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu lapte (impletita):

- drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua

- aceasta se lasa 10 minute la dospit

- intr-un vas se pune faina, maiaua dospita, oul, untul/margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele caldut si sarea

- acestea se amesteca bine si se framanata pana se obtine un aluat care nu se lipeste de mana - daca mai este nevoie se mai adauga faina pentru ca, cantitatea de faina depinde si de felul de lapte folosit, de marimea oului, etc

- aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie si lasa la dospit circa o ora, la loc cald

- se pregateste painea - impletita, sau simpla si se pune in tava tapetata cu hartie de copt

- painea se mai lasa la dospit in tava o ora

- inainte de a baga tava in cuptor, paine se unge cu lapte cladut sau cu un ou batut - eu am uns-o cu lapte

- si se presara mac/susan daca doriti

- se da la cuptorul incins pana se rumeneste si trece testul scobitoarea - eu am tinut-o la 180 de grade, 35 de minute

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu lapte (impletita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu mac