Daca tot nu am gasit la ce sa folosesc zerul, ideea mi-a venit atunci cand am avut nevoie de lapte batut pt aluat si nu am avut suficient in casa. Asa ca, o buna parte din lapte batut a fost inlocuit cu zer de capra, iar ideea nu a fost rea deloc...painea este foarte frageda, pufoasa si putin dulce...
Dupa cum v-am obisnuit, aluatul il fac la masina de paine. Deci am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus, iar dupa ce aluatul a fost framantat, l-am scos si l-am pus intr-un castron pe care l-am acoperit cu prosop de bucatarie. Din cauza caldurii de afara a crescut f repede, 10-15 minute, l-am facut sul, l-am taiat in bucati si l-am pus in forma de iena rotunda. Deasupra am presarat seminte. Am mai lasat sa creasca 15 minute,i-ar apoi l-am dat la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30 minute. Sa va fie de bine!!!
1
il puteti pune intr-o forma simpla de chec, eu doar am vrut sa-l fac mai frumos de data asta...am tot vazut pe la bucatarasele noastre painici in forma rotunda...