Paine Focaccia cu cimbru si masline

de Catalina L in Piine, 13 Mai 2018 | 2652 vizualizari

 


De mult timp vroiam sa fac aceasta reteta italiana.
Este o paine de forma plata, coapta pe o tava la cuptor.
De origine italiana, aluatul est asemanator celui de pizza.
Poate fi servita cu ulei de masline si asezonata cu condimente diverse, decorata cu ceapa prajita branza rasa, legume etc
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/paine-focaccia-cu-cimbru-si-masline.html

 

INGREDIENTE

  • 350 g de faina +30 g
  • 200 g de cartofi
  • 20 g ulei de masline
  • 200 g de apa de cartofi (+ sau -)
  • 15 g de drojdie proaspata
  • 10 g de sare
  • 2 linguri de imbru uscat
  • 20 masline fara samburi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Focaccia cu cimbru si masline:

Curatati cartofii, taiati-i bucati si puneti-i la fiert in apa cu sare.

Cand sunt fierti scurgeti-i, pastrati apa in care au fiert, zdrobiti-i si lasati-i sa se raceasca.

In bolul robotului sau intr-un castron adanc puneti cartofii zdrobiti si raciti.

Adaugati faina, drojdia, cimbrul uscat, sarea si uleiul.

Incepeti sa amestecati si sa framantati adaugand treptat apa racita.

Incorporati 200 g de apa de cartofi  (+ sau -) si framantati 10 minute pana obtineti un aluat moale dar nu foarte lipicios.

L-am pus intr-o punga de congelat mare si l-am lasat la frigider peste noapte.

Aluatul va creste, sacul va se umfla (inchideti-l dar lasati spatiu liber sa poata sa creasca).

A 2a zi scoateti aluatul si lasati-l sa creasca la temperatura camerei 1 ora.

Fainati planul de lucru , degazati aluatul si formati o paine in forma de dreptunghi.

Puneti-o pe tava de cuptor unsa bine sau acoperita cu hartie de copt.

Lasati sa creasca inca 30 minutes -1 ora.

Incalziti cuptorul la 220°C.

Infingeti maslinele, presarati un pic de cimbru si dati la cuptor timp de 25 minute.

Nu trebuie sa fie rumenita tare, numai usor pe margini.

Lasati sa se raceasca complet inainte de a o taia in portii.

Poate fi servita simpla, cu o supa, cu o mancare in sos, face un sandwich etc.

TIPS-URI

1

Aluatul de focacia este mai moale si mai lipicios decat cel de pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Focaccia cu cimbru si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine