Paine impletita

de Lau in Piine, 14 Mar 2011 | 4281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri de zahar
  • 30g drojdie
  • 50 g ulei
  • apa pentru framantat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Se pune faina intr-un lighean, se face o gaura la mijloc unde se adauga drojdia, un ou, uleiul, sarea, zaharul. Se amesteca cu o lingura faina si se lasa 15 min sa fac basici, dupa care framantam coca pana nu se lipeste de maini. O lasam sa creasca o ora, dupa care luam cam jumatate din coca si o impartim in 6. Ungem tava cu ulei, luam cate o bucata si o facem snur. Impletim cate 2, asezam in tava,  impletim iar 2 bucati, punem in tava langa prima. Impletim si ultimele 2 bucati si asezam in mijloc deasupra la cele 2 impletituri.

Ungem cu oul batut cu o lingurita de ulei si un pic de zahar, daca dorim putem pune si seminte de in. Dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste. Cand o scoatem o ungem cu apa si o acoperim cu un ceolofan si deasupra un prosop.

Repetam operatiunea pana terminam coca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]