Paine impletita cu branza

de aura78 in Piine, 23 Mar 2014 | 4467 vizualizari

 

SIMPLU SI BUN

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 250 g lapte
  • 50 g ulei de masline
  • 1 lingura zahar 
  • 1 lingurita de sare
  • 25 g drojdie proaspata sau daca nu ai 1 pliculet de drojdie uscata
  • 1 ou
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 250 g branza elemental rasa
  • PENTRU UNS DEASUPRA
  • un galbenus de ou cu putin lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita cu branza:

Dizolva drojdia in putin lapte caldut .Intr-un lighean pune faina,zaharul ,sarea,uleiul ,oul ,drojdia si laptele ramas,putin cate putin .Framanta pana cand obtii un aluat moale, neted si omogen .Lasa-l la dospit ,pentru 1 ora sau pana cand vezi ca a dublat volumul.
Intinde aluatul cu facaletul ,formand un dreptunghi de 40 X 50.Taie aluatul in 3 fasii egale.

In mijlocul fiecarei fasii pune branza elemental rasa.

Inchide fasiile ,formand 3 cordoane

 Impleteste cele 3 cordoane ,formand astfel painea.Pune-o pe o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt si las-o sa dospeasca inca 30 de minute.Inainte de a pune painea la cuptor ,unge-o pe deasupra cu galbenusul de ou batut cu putin lapte .

Pune-o la cuptorul in prealabil la 180 de grade ,pentru aproximativ 20 - 25 de minute.Depinde de cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]