Paine impletita, cu lapte si oua

de Ancutsa in Piine, 2 Apr 2020 | 2075 vizualizari

 

Vă prezint azi o pâine de casă, împletită, cu lapte și ouă. Toată lumea era nerăbdătoare să încerce o pâine nouă, însă pâinea cere timp, așa că a trebuit să așteptăm cuminți. A ieșit atât de pufoasă și bună și a mers foarte bine cu cremă de brânză și dulceață de fructe de pădure.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspătă + 50 ml apă + 50 g făină pentru maia,
  • 200 ml apă caldă,
  • 100 ml lapte,
  • 700 g făină,
  • 1 linguriţă (rasă) sare,
  • 2 ouă
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita, cu lapte si oua:

 

Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 50 ml apă călduţă, peste care se adaugă aprox 50 g făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la crescut 30 de minute.

 Se adaugă restul de apă, laptele cald, sarea. Se bat cele două ouă, se toarnă din ele în aluat, dar aveți grijă să păstrați puțin și pentru uns. Se adaugă apoi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând ușor până se obţine un aluat pufos. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut cam o oră sau până îşi dublează volumul.

 Se răstoarnă aluatul pe masa înfăinată, se frământă aluatul, până capătă consistență, apoi se împarte în 3 bucăți. Se ia fiecare bucată de aluat și se lungește, apoi se împletesc aceste fâșii.

Se transferă pâinea într-o tavă  pregătită cu foaie de copt, se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă la crescut încă o oră.

Se îndepărtează folia, se unge pâinea cu oul păstrat mai devreme și se dă la cuptor, la foc mediu, 15 minute, apoi se dă focul mic şi se mai lasă încă 35 de minute, în total 50 de minute (sau până consideraţi că e bine coaptă, în funcţie de cuptorul vostru).

 

Timp de pregătire: 3h

Timp de coacere: 50 min

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/paine-impletita-cu-lapte-si-oua.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita, cu lapte si oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu mac