Paine Indiana "Poori"

de Mihaela11_jo in Piine, 20 Dec 2010 | 8474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina  
  • 2 lingurite de sare  
  • 1 lingurita de zahar pudra  
  • 1 lingura margarina
  • 300 ml apa  
  • 2 linguri de ulei  
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Indiana "Poori":

Intr-un bol se amesteca  faina cu sarea, zaharul si margarina; se adauga treptat apa si se framanta bine.

Se acopera aluatul cu un servet de bucatarie umed si se lasa sa stea 15 minute.

Se imparte aluatul in 10 parti egale si se fac mici sfere de aluat ;se acopera din nou cu servetul umed.

Intr-o tigaie wok se incinge uleiul.

Se inmoaie o sfera de aluat in ulei si se intinde o foaie de cca 20 cm diametru.

Se prajeste in ulei pe ambele parti pana ia o culoare aurie.

Se fac painile pe rand, pastrand restul sub servetul umed.

Se servesc langa pui Tandoori si orez Indian.

Pofta buna!

In unele regiuni din India se adauga mai multa margarina in aluat pentru a iesi mai crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Indiana "Poori"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foccacia