Paine integrala

de Lau in Piine, 21 Ian 2020 | 2427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 500 g faina integrala (neagra)
  • 25 g drojdie (eu am folosit 1 plic drojdie uscata)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 700 ml lapte caldut
  • 150 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 g faina integrala pentru masa de lucru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala:

Intr-un bol cernem faina integrala cu alba, adaugam zaharul, sarea si amestecam bine.

Facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,untul topit si racit,treptat lapte caldut.

La inceput amestecam cu lingura pana ce aceasta nu mai poate fi folosita,

Framantam un aluat omogen,elastic,la final adaugam uleiul de masline si ungem bolul,acoperim cu un prosop si lasam la dospit.

Impartim aluatul in 4 parti si formam painile.

eu am format 2 baghete si 2 paini

Pe masa infainata cu faina integrala,trecem aluatul si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt,crestam putin cu un cutit.

Lasam la dospit 20 min.intre timp incalzim cuptorul.

Pe gratarul cuptorului adaugam o tava cu apa,introducem tava  si coacem 20 min la 240 grade,dupa care scaotem vasul si mai lasam 5-7 min la 200 grade(pana obtinem o crusta frumoasa)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina