Pâine irlandeză

de elucubratiiculinare in Piine, 15 Feb 2012 | 5009 vizualizari

 

Este o pâinică numai bună când nu aveți drojdie, denumirea ei originală în engleză fiind: Irish Soda Bread.

 

INGREDIENTE

  • 450 g făină,
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu,
  • 1 linguriță sare,
  • 350 g iaurt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine irlandeză:

Încingem cuptorul la 200 grade C. Avem nevoie de o cratiță cu capac ce poate fi pusă în cuptor și să fie destul de mare pentru a permite pâinicii noastre să crească. Cratița se pune goală în cuptor să se încingă. Cernem făina, sarea și bicarbonatul într-un castron.

Amestecăm bine, apoi adăugăm iaurtul și amestecăm bine cu o lingură de lemn. După ce se omogenizează ingredientele, transferăm aluatul pe o planșetă și frământăm bine. Facem o cruce aluatului pe mijloc cu un cuțit. Se scoate tava din cuptor (atenție că este încinsă) și se pune aluatul (nu uitați să puneți capacul). Se dă la cuptor pentru 45 minute la 200 grade C. După 45 minute scoatem capacul și o mai lăsăm în cuptor 15 minute să se rumenească.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine irlandeză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Sim0na 1

15.02.2012, 20:19

Am salvat reteta! Arata minunat!

jolygina 1

19.02.2012, 10:31

DIANA B 1

29.02.2012, 11:45

Amj facut-o si eu ... bunuta ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine irlandeza