Paine Mozaic

de Miha in Piine, 15 Mar 2010 | 3997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Paine alba:
  • 50 ml lapte
  • 140 ml apa
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • 250 g faina alba
  • Paine neagra:
  • 50 ml lapte
  • 140 ml apa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 150 g faina integrala
  • 100 g faina alba
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Mozaic:

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga uleiul, sarea, zaharul si apa calduta. Faina alba se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.

Procedam intocmai si cu aluatul cu faina integrala.

Pe masa unsa cu ulei se intind cele 2 aluaturi. Foaia va fi de cca 1 cm grosime. Suprapunem cele 2 foi apoi rulam.

Ruloul astfel obtinut il punem intr-o tava unsa cu ulei si lasam din nou la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si presaram cu susan si mac.

Se coace la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Mozaic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

crisad 1

16.03.2010, 14:04

cand am vazut titlul am zis uite ca a apus miha ciocolata si in paine =

Miha 1

16.03.2010, 14:18

Am si o reteta de paine cu ciocolata, pe care am zis ca o incerc candva.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman