Paine neagra multicereale cu tarate

de RuxyRux in Piine, 28 Mar 2011 | 6777 vizualizari

 

O paine densa cu tarate si gust de chimen delicios...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina integrala
  • 300 gr faina orez
  • 50 gr faina de soia
  • 50 gr tarate
  • 1 cana faina de secara
  • 100 ml ulei masline
  • un plic drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita chimen
  • 550 ml apa calduta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra multicereale cu tarate:

Se pune faina in vasul de framantat, se face o gropita in mijlocul ei, se pune drojdia, deasupra zaharul, sarea pe margine, si se adauga cate putina apa calduta( nu fierbinte!), turnam usor si uleiul si incepem sa framantam.  Se pune chimenul. Este momentul sa adaugam cate putina faina de secara si sa framantam pana nu se mai lipeste alautul de maini adaugand cate putina faina de secara. Aluatul trebuie sa fie dens si elastic.

Acoperim si lasam la loc cald petru o ora, o ora si jumatate sau pana cand isi dubleaza volumul.

Cand a crescut destul mai framantam o data si o asezam in tava pregatita tapetata cu foaie de copt.

O lasam pana se ridica deasupra marginii. Este gata .

O introducem la cuptor la 200 grade pentru 30 de minute.

O scoatem si o lasam la racit pe un gratar.

O feliem numai cand s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra multicereale cu tarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciabatta