Paine pufoasa

de deyutzky in Piine, 20 Mar 2012 | 7194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450-500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura sare
  • 2 oua (1 pt aluat + 1 pt uns painea)
  • 2 linguri margarina
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

Se incalzeste tot laptele. In 100 de ml lapte caldut dizolvam drojdia in care adaugam si lingurita de zahar si lasam 5 minute la dospit. 

Punem faina intr-un bol peste care adaugam maiaua (drojdia dizolvata) si restul ingredientelor, in afara de 1 ou pe care il lasam deoparte pt uns painea.

Dupa ce am terminat de framantat lasam aluatul la crescut aprox. 1 h.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 7 bilute egale si inca una mai mare pe care o vom pune in mijloc.

Tapetam o tava cu hartie de copt in care punem aluatul in forma de floricica si il mai lasam sa creasca aprox 20 de min.

Dupa ce a crescut, batem oul ramas si ungem painea.

Dam la cuptor pt aprox. 40 de min la foc potrivit.

Inainte cu 10 min de a fi gata...scoatem painea din cuptor mai ungem o data cu ou si o punem inapoi ...de data aceasta la foc mai mare. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Laly 1

21.03.2012, 09:16

Ce frumos a iesti,cred ca este tare gustoasa

MIUTA 1

21.03.2012, 12:38

Foarte frumoasa si buna

deyutzky 1

21.03.2012, 13:45

va multumesc fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panini all'olio