Paine rustica frantuzeasca

de Mitinita in Piine, 15 Apr 2011 | 5823 vizualizari

 

Azi Franta...

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 lingurita de drojdie uscata
  • 500 gr faina
  • 1 1/2 lingurita sare de mare
  • 1 lingura de miere
  • 25 grame unt de casa
  • 350 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica frantuzeasca:

Se pun toate ingredientele in robot,mai putin sarea.Aceasta in direct contact cu drojdia va incetini procesul de crestere. Se pune si sarea.

Se formeaza doua baghete si se pun in forma ptr paine sau baghete daca aveti. Se lasa deoparte 30 de minute, acoperite.

Se preincalzeste cuptorul si se pune un recipient cu apa (oala sau tava de copt) in partea de jos a cuptorului. Se presara putina faina deasupra aluatului.  Cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit ascutit se pot face mici taieturi in diagonala. Se da la cuptor si se coace 15 minute la o temperatura mai mare (190 C),apoi inca 15 minute la o temperatura mai mica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

16.04.2011, 13:41

Franta Miti? Grozava alegere...arata atat de pufoasa...mmmmmm simt deja mirosul de paine calda

adry88 1

23.05.2011, 21:17

Adrian2016 1

25.01.2016, 13:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foccacia cu masline si oregano